4x Tips voor de leukste kerstboodschappen

25 december 2020

We kunnen niet ontkennen dat de reisbranche het zwaar te verduren heeft gehad dit jaar. Maar dat mag deze kerst niet minder speciaal maken! Doe eens wat extra’s voor je personeel en verras ze met een heerlijke kerstboodschap, want dat hebben ze wel verdiend. Of je deze boodschap nu stuurt per kerstkaart, verpakt als kerstcadeau of als extraatje toevoegt in het kerstpakket, ik weet zeker dat hij of zij zal sprankelen bij het zien van een van deze kerstboodschappen. Ontdek hier een paar tips en voorbeelden voor het schrijven van jouw kerstboodschap!

1. Dankjewel!

Kerst is een feest van dankbaarheid. En daarom het ideale moment om het personeel te laten weten dat je ze enorm waardeert. Ze hebben toch niet voor niets zo hard lopen zwoegen dit jaar? Hoe je het ook went of keert, de kerstboodschap is niet compleet zonder een kleine dankjewel. Zie hieronder enkele suggesties:

Dit jaar waren we niets zonder jou! Dankzij jouw harde werk, toewijding en creativiteit was dit jaar een succes. Een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Jij maakt ons team extra bijzonder! Bedankt voor je onvermoeibare inzet en geniet van je welverdiende feestdagen!

Foto van Sean Ferigan via Unsplash

2. Humor

Al was er het afgelopen jaar minder ruimte voor lachen, gieren en brullen dan normaal op de werkvloer. Kerst is het moment waarop het allemaal wat losser mag zijn! Een beetje humor toevoegen aan de kerstwens kan eigenlijk nooit kwaad toch? Bijvoorbeeld:

Heel veel kerstwensen lijken sterk op kerstbomen, ze zijn afgezaagd . Daarom houd ik het hierbij: Fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Het einde van het jaar gaan we met zijn allen op dieet. Met overgebleven oliebollen en champagne 2021 in! Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Foto van Minnie Zhou via Unsplash

3. Persoonlijk

We weten allemaal dat we privé en werk gescheiden moeten houden. Toch vinden we het heerlijk om elkaar te leren kennen! We werken namelijk dag (en nacht) samen. Een persoonlijke en orginele kerstwens geeft net dat beetje extra. Enkele suggesties:

Ook al vieren we kerst dit jaar klein, we proosten op onze gezondheid met een glas wijn. Gelukkig nieuwjaar!

Dit jaar was voor jou geen gemakkelijke. Maar met al die lieve mensen om je heen, ben je niet alleen! Ik wens je fijne feestdagen toe!

Foto van Rodion Kutsaev via Unsplash

4. Motivatie

Als werkgever ben je er niet alleen om je personeel aan het werk te zetten. Je bent er ook voor net dat extra duwtje in de rug. Een nieuw jaar komt eraan, met een nieuwe start en een nieuw plan. Hopelijk wordt het een prachtig jaar voor het hele bedrijf! Combineer je kerstboodschap met een bemoedigend woordje. Bijvoorbeeld:

Ik wens je een jaar met elke dag veel zon, maar ook met veel liefde, gezondheid en geluk. Zo kan het nieuwe jaar niet meer stuk. Gelukkig nieuwjaar!

Ook het komende jaar zorg jij weer voor fantastisch teamwork. Ga zo door! Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst.

Foto van Deleece Cook via Unsplash

Heb jij de leukste kerstboodschappen al op papier staan? Laat het mij weten via esmee@blogs4travel.nl!

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!