5 redenen waarom jij video’s wilt gebruiken voor contentmarketing

26 maart 2021

De wereld verandert en juist nu is dat iets waar op ingespeeld moet worden. Vanwege het vele thuiszitten is de manier waarop mensen content consumeren compleet aan het veranderen. De spanningsboog neemt af en mensen hebben behoefte aan een andere prikkel. Een goede oplossing is het integreren van video’s in jouw contentmarketing. Daarom komen wij met 5 goede redenen waarom jij video’s wilt gebruiken voor jouw contentmarketing.

1. Video’s zijn favoriet

Bijna iedereen is zich er bewust van dat de jongere generatie liever een film of video kijkt dan dat ze een stuk tekst tot zich nemen. Omdat de behoefte van deze grote doelgroep verandert, is het heel belangrijk dat jij met jouw contentmarketing ook mee verandert. Als je niet meegaat met de markt dan ga je dat uiteindelijk merken in de omzet die je maakt. Reden genoeg om dus eens een video te posten in plaats van een tekst.

video's is een favoriet
Foto van Markus Spiske via Unsplash

2. Meten is weten

Het is lastig om bij een blog in te schatten tot waar de klant de tekst heeft gelezen. Er kan gemeten worden hoe lang iemand blijft hangen op de website maar of jouw boodschap ook binnenkomt weet je niet. Bij video’s is dit anders. Je kunt precies zien tot waar in de video iemand heeft gekeken, hoeveel kliks er waren, hoe vaak ze de video bekijken en of ze het doorsturen. Met al deze informatie kun je dus zien hoe betrokken jouw doelgroep is bij jouw content. Door de statistieken te bestuderen kun je erachter komen welke content jouw doelgroep aanspreekt en bij welke video’s ze afhaken. Vervolgens kun je veranderingen doorvoeren in de content die je deelt. Zo bereik je jouw doelgroep op de beste manier en verhoog je de kans om producten of diensten te verkopen.

Meten is weten impressie
Foto van Lilzidesigns via Unsplash

3. Integreren in de mail

Wanneer je een nieuwsbrief deelt met jouw klanten hoop je dat de boodschap gelezen en begrepen wordt en dat het uiteindelijk leidt tot omzet. Door video’s in de mail te zetten maak je het makkelijker voor de klant om de complete boodschap tot zich te nemen. In plaats van een lang stuk tekst wordt alles nu op een leuke manier naar de klanten gebracht.

Je kunt de video's integreren in de mail. 1 van de 5 redenen waarom jij video's wilt gebruiken in jouw online marketing.
Foto van Campaign Creators via Unsplash

4. SEO

Video’s op een website zorgen ervoor dat je een hogere SEO-score krijgt. Zo wordt er vaker op jouw website geklikt en komen er vanzelfsprekend meer klanten binnen. De kans dat je dan iets verkoopt, is natuurlijk stukken hoger dan wanneer je een lage SEO-score hebt.

Een hoge SEO score is een reden waarom jij video's wilt gebruiken.
Foto van Myriam Jessier via Unsplash

5. Goedkoop

Waar het maken van een goede video vroeger heel duur en bijzonder was is het met de technologie van nu een stuk goedkoper geworden. Download een goede video-app op jouw smartphone en voor je het weet heb jij een prachtig filmpje gemaakt. Het bewerken van een video is ook veel makkelijker geworden. Je downloadt een video-edit programma op een computer of laptop en zonder veel moeite creĆ«er je professioneel uitziende video’s.

Goedkoop, 1 van de 5 redenen waarom jij video's wilt gebruiken voor content marketing.
Foto van Zach Ramelan via Unsplash

Nu je weet waarom jij video’s wilt gaan gebruiken is het handig om het praktisch te maken. Lees in dit blog meer over de tips en tricks op het gebied van (live)video content marketing.

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!