6 redenen waarom jij aan de slag moet met influencer marketing

29 januari 2021

Afgelopen week verzorgde onze eigenaar Richard Otten een blog op Pretwerk voor campings en vakantieparken. Hij vertelde daarin waarom zij aan de slag moeten met influencer marketing, want campings en vakantieparken kunnen hier veel baat bij hebben. Wij nemen ze graag mee in de wereld van online marketing en adviseren hen graag samen met onze partners over hoe zij de verschillende facetten van online marketing het beste aan kunnen pakken. Een korte samenvatting van het blog vind je hieronder.

Influencer marketing op campings en vakantieparken

Influencer marketing is natuurlijk niet nieuw meer, maar in de wereld van campings en vakantieparken wordt er nog niet zo actief gebruik gemaakt van influencers als zou kunnen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa kan het lonen om influencers in te schakelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een persreis langs verschillende glampingacccommodaties om meer mensen kennis te laten maken met het concept glamping? Zoals wij naar Sloveni├ź hebben gemaakt via Baltus Communicatie. Of een individuele persreis met het gezin naar een populaire kindvriendelijke camping? Reken maar dat ervaringen nog steeds hard meetellen in het besluit van mensen voor een bepaalde bestemming. Influencers beschikken bovendien vaak over een grote achterban die hen vertrouwt.

De redenen om aan de slag te gaan met influencer marketing

In zijn blog noemt Richard zes redenen waarom influencer marketing interessant kan zijn voor campings en vakantieparken. Hieronder zetten wij deze redenen voor je op een rij:

  • Influencers zijn populair
  • Native content is van hoge waarde
  • Het bereiken van nieuwe doelgroepen
  • Kiezen voor een langdurige samenwerking voor extra profijt
  • Gebruik maken van micro-influencers
  • Meten = weten

Voor meer achtergrond en toelichting bij deze redenen verwijzen we je graag door naar het blog op Pretwerk.

Ben je geïnteresseerd in online marketing en wil je hiervoor wellicht influencers inzetten? Stuur ons vrijblijvend een bericht via info@blogs4travel.nl. We helpen je dan graag verder! Ben je influencer en zou je je graag bij ons netwerk van bloggers aan willen sluiten? Ook dan kun je ons vrijblijvend een bericht sturen via info@blogs4travel.nl. En wie weet wordt jij binnenkort benaderd voor freelance opdrachten of branded content op jouw blogpagina.

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!