De voordelen van een huisstijl

18 september 2020

Ieder bedrijf heeft een eigen identiteit. Bij een identiteit hoort ook een eigen huisstijl, oftewel een manier waarop een merk zich visueel presenteert. Hierbij valt te denken aan een logo, kleuren en vaste lettertypes. Maar waarom is het hebben van een eigen stijl nu zo belangrijk en wat zijn de voordelen van een huisstijl? Dat vertellen we je in dit artikel.

Het zorgt voor vertrouwen bij klanten

Zodra klanten jouw huisstijl herkennen, wekt dit vertrouwen op bij de klant. Bovendien toont het de mate van professionaliteit aan. Klanten zullen namelijk niet zo snel een bestelling plaatsen of overgaan tot een aankoop als zij het merk niet herkennen. Herkennen ze het merk wel, dan zorgt dit ervoor dat ze zich daarmee verbinden. Ook is het in dat geval eenvoudiger om een goede klantrelatie op te bouwen. Het moge duidelijk zijn: met een duidelijke huisstijl vergroot je het vertrouwen in jouw merk en de aangeboden diensten en producten.

Foto van Zdeněk Macháček via Unsplash

Het zorgt voor onderscheiding van de concurrenten

Als je in een branche werkt met veel concurrentie, weet je hoe belangrijk het is om op te vallen. Klanten hebben in dat geval namelijk genoeg keuze tussen de aanbieders en ieder bedrijf wil de klant natuurlijk voor zich winnen. Daarom is het van levensbelang om een sterke huisstijl te creëren, om zo op te vallen en jezelf te onderscheiden van de concurrent. Op deze manier is het binnenhalen van een klant stukken eenvoudiger.

Foto van Clark Tibbs via Unsplash

Het zorgt ervoor dat men weet waar het merk voor staat

Mensen kopen een dienst of product van een bepaald merk omdat het wat toevoegt in hun leven, maar ook omdat ze zich op een bepaalde manier verbonden voelen met het merk. Daarom is het zaak om ervoor te zorgen dat men jouw merk op een positieve manier associeert. Hier kan een huisstijl aan bijdragen, aangezien deze de persoonlijkheid en het karakter van het bedrijf weerspiegelt.

Foto van Kristian Egelund via Unsplash

Dit waren de drie voordelen van een huisstijl. Wat is voor jou het belangrijkste voordeel van het hebben van een huisstijl?

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!