Community management

Community management is het onderhouden en versterken van je community, zodat je een hechte groep volgers krijgt die trouw zijn aan jouw merk of label. Maar hoe krijg je zo’n hechte groep volgers? Wij kunnen je hierbij helpen. Wij delen onze ervaringen met community management graag met jou en helpen je graag verder om jouw community te laten groeien.

Hoe doen wij dit voor onze eigen labels?

Onze eigen labels Gardameer.nl en Glamping.nl beschikken al over een krachtige en hechte community. Dit bereiken wij onder andere door trouw aan onze doelgroep te blijven en niet af te wijken van het onderwerp waar onze community in geïnteresseerd is. Elk van onze domeinen heeft een duidelijke focus, waardoor je een hechtere community creëert. Wij zijn ook van mening dat je beter een kleine, hechte community kunt hebben, dan een groot aantal volgers op social media. Als de onderwerpen waarover je schrijft jouw doelgroep niet aanspreken, dan zul je uiteindelijk een veel lager bereik hebben via je community en bereik je soms zelfs de verkeerde mensen met je bericht. Het is dus veel slimmer om trouw aan je merk te blijven.

Hoe creëer je trouwe volgers?

De basis is dus om trouw te blijven aan je merk: maar wat houd je merk precies in en waar sta je voor? En welke posts vallen wel in de smaak bij je doelgroep en welke niet? En op welk tijdstip is jouw doelgroep meestal online? Allemaal vragen die je zult moeten beantwoorden wanneer je je actief wilt bezighouden met community management.

Daarnaast blijft je website key. Social media zijn natuurlijk een leuk extraatje, maar uiteindelijk draait het om de bezoekers op je website. Waarom? Omdat hier uiteindelijk eerder een conversie zal plaatsvinden dan via social media. Het is dus belangrijk dat de inhoud van je website aansluit bij de wensen van de doelgroep. Maar ook dat er regelmatig nieuwtjes op de website verschijnen en nieuwe onderwerpen worden besproken. Zo hou je je community levend en zorg je voor meer interactie en interesse bij de doelgroep.

Waar kunnen we je bij helpen?

Of je nu op zoek bent naar iemand die je helpt bij je social media strategie of iemand die je helpt bij het creëren van de juiste content voor je doelgroep. Wij helpen je graag verder. Samen met jou gaan wij in gesprek over de huidige online strategie en kijken we naar de verbeterpunten. Met de vernieuwde strategie gaan we aan de slag op de website en op social media en houden we nauwlettend in de gaten welke content aanslaat bij de doelgroep.

Meer weten over community management of kijken wat voor jouw bedrijf een relevante strategie is omtrent community management? Neem gerust contact met ons op via info@blogs4travel.nl.

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!