Dit zijn de gevolgen wanneer likes op Instagram niet langer zichtbaar zijn

2 augustus 2019

Al een tijd is het verbergen van likes op Instagram een veelbesproken onderwerp. Inmiddels heeft Instagram dit plan dan ook al in verschillende landen doorgevoerd. In Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Japan, Ierland, Italiƫ en Braziliƫ kunnen gebruikers niet langer van elkaar zien hoeveel likes een foto heeft of hoe vaak een video bekeken is. Maar wat als ook in Nederland likes op Instagram niet langer zichtbaar zijn? Wij bespreken de gevolgen en achterliggende reden om deze update door te voeren.

likes op Instagram niet langer zichtbaar
Foto: Tinh Khuong via Unsplash

Waarom wil Instagram het aantal likes verbergen?

Het idee om likes te verbergen is natuurlijk ontstaan met een reden. En dat heeft alles te maken met sociale druk. Likes zijn vandaag de dag, zeker voor jongeren, enorm belangrijk. Vooral deze doelgroep is enorm bezig met het aantal likes dat zij ontvangen op een foto die ze hebben geplaatst. En dat is niet heel goed voor de geestelijke gezondheid van Nederlanders. Daarnaast wil Instagram dat de app blijft draaien om het delen van momenten. Nu zou het vaak gebeuren dat gebruikers een foto niet plaatsen omdat deze waarschijnlijk weinig likes zal ontvangen. Terwijl het wel een prachtige foto is.

De gevolgen

Wanneer likes op Instagram niet langer zichtbaar zijn in eigen land, heeft dat natuurlijk zijn gevolgen. Zo liet influencer Enzo Knol aan RTL Nieuws weten het jammer te vinden wanneer Instagram deze verandering doorvoert. Toch hoeft het geen negatieve gevolgen te hebben voor influencers. Je kunt het aantal likes op een foto namelijk zelf nog wel zien. Influencers kunnen het aantal likes (plus andere statistieken) vervolgens gewoon delen met mogelijke opdrachtgevers. Wel is het natuurlijk de vraag of mensen een foto nog gaan liken wanneer niet zichtbaar is of een foto likes ontvangt. Voorlopig is het nog niet zover dat deze verandering ook in Nederland wordt doorgevoerd, maar we zijn zeker benieuwd wat dit teweeg zal brengen.

Likes op Instagram niet langer zichtbaar
Foto: Georgia de Lotz via Unsplash

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!