Even geen inspiratie voor content? Met deze tips wel!

19 juni 2020

Iedereen die blogs schrijft herkent het bovenstaande probleem vast wel. Het zogeheten writer’s block. Je wilt als schrijver je publiek natuurlijk altijd wat interessants laten lezen, maar wat als je met de handen in het haar zit vanwege een gebrek aan inspiratie voor content? Geen zorgen, want met deze tips popt er in mum van tijd een goed onderwerp op. Lees je mee?

Inspiratie voor content
Foto van Expresswriters via Pixabay

Waar hebben klanten behoefte aan?

Een schrijver schrijft natuurlijk nooit voor zichzelf, maar heeft als doel om zijn of haar lezers nuttige en interessante content te bieden. Hierdoor is het verstandig om te kijken naar de behoefte van klanten en hierop in te spelen met de content. Zo kun je kijken naar eerdere artikelen die goed ontvangen werden en de reacties analyseren. Ook kun je simpelweg vragen waar de doelgroep behoefte aan heeft. Op deze manier krijg je nieuwe content ideeën aangereikt die zeker weten aansluiten bij het publiek. Een win-win situatie!

Houd de concurrentie in de gaten

Een groot voordeel van de digitale wereld waarin we leven, is dat alles zichtbaar is. Hoewel dit ook een nadeel kan zijn, kun je wel eenvoudig in de gaten houden wat de concurrentie doet. Je kunt kijken naar wat voor soort blogs zij schrijven of wat voor thema’s er bij hen naar voren komen in de nieuwsbrieven. Bovendien kun je door middel van social media listening tools inzicht krijgen in welke content van je concurrent populair is en veel gedeeld wordt. Zo kun je hier dus altijd op inspelen.

Inspiratie voor content
Foto van JaneMarySnyder via Pixabay

Kijk naar wat er speelt in de wereld

Een andere manier om goede ideeën te krijgen, is door te kijken naar interessante trends en ontwikkelingen. Zo heb je direct een beeld van de onderwerpen die trending zijn. Wederom is social media hiervoor een handig middel. Hierop kun je ook relevante hashtags vinden, die vervolgens weer zorgen voor inspiratie.

Las een brainstormsessie in

Om tot goede ideeën te komen kan een brainstormsessie weleens uitkomst bieden. Voor deze sessie kun je iedere week kijken naar wat er in de branche speelt. Ook kan het helpen om hierin collega’s te betrekken, aangezien dit vaak leidt tot nog veel meer goede ideeën. Twee weten immers meer dan één.

Inspiratie voor content
Foto van Free-Photos via Pixabay

Hergebruik oude content

Materialen worden in het dagelijks leven gerecycled, dus waarom zou je dat niet doen met oude content? Dit is een goede manier om je eigen gemaakte content in een nieuw jasje te steken. Hierbij is het slim om te kijken naar welke onderdelen een update nodig hebben en welke nog relevant zijn. Door (bepaalde delen van) content te hergebruiken, kun je snel en eenvoudig op ideeën komen voor nieuwe content.

Met deze tips wordt het krijgen van inspiratie voor content een eitje. Aan de slag gaan met creatief schrijven? Klik dan hier voor nog meer tips.

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!