Inspirerend leiderschap; tips om een inspirerend leider te worden

21 mei 2021

Wanneer je een leidinggevende functie hebt voel je vaak een bepaalde druk op je schouders. Jouw manier van leidinggeven kan een groot effect hebben op de manier waarop mensen werken en op de sfeer in het bedrijf. Het liefst wil je een inspirerend leider zijn waar de medewerkers naartoe kijken als hun voorbeeld. Ook wil je mensen verder helpen zodat ze hun potentie waar kunnen maken. Om een zo inspirerend mogelijke werkomgeving te creëren zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen. In dit blog geef ik jou een aantal tips om een inspirerend leider te worden. Lees jij mee?

Geef het goede voorbeeld

Iedereen kent het gezegde; Een goed voorbeeld doet volgen. Juist wanneer jij leiding geeft aan een groep mensen is dit ook zeker het geval. Wil jij dat jouw medewerkers werk oppakken wanneer ze de mogelijkheid zien? Geef dan het goede voorbeeld door zelf die eerste stap te nemen en het werk zelf ook op te pakken. Door dit met enthousiasme en de juiste bedoelingen te doen straal je het inspirerende leiderschap echt uit. Na een aantal keer zelf het initiatief te hebben genomen zullen de medewerkers zelf ook initiatief gaan nemen.

Inspirerend leiderschap
Foto van Jeyhun Sung via Unsplash

Stel duidelijke doelen

Niets is meer demotiverend dan doelen die onhaalbaar lijken. Het is dan ook heel erg belangrijk dat je goed nadenkt over de doelen die je stelt. Een handige manier is de SMART formule. Jouw doelen moeten dan; Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden zijn. Wanneer een doel aan al deze woorden voldoet dan weet je dat je een duidelijk doel bedacht hebt. Deze doelen moeten de medewerkers motiveren om harder te werken en geïnspireerd te zijn. Wanneer jouw doel goed geformuleerd is zul je zien dat de medewerkers geïnspireerd raken. Ze gaan uit zichzelf hun beste eigenschap omhoog halen. Zo zullen zij ook ruimte voelen om zichzelf te ontwikkelen.

Inspirerend leider stelt duidelijke doelen
Foto van Markus Winkler via Unsplash

Stimuleer veranderingen

Wanneer werknemers een bepaalde mogelijkheid tot verbetering zien is het belangrijk dat jij als inspirerend leider hen de ruimte geeft om de verandering door te voeren. Het is wel verstandig om even te overleggen wat de verandering precies inhoudt en wat ermee bereikt kan worden. Doordat je ruimte geeft aan de medewerkers is er voor hen ook ruimte om zichzelf te ontwikkelen en na te denken over verbeterpunten. Als leider moet je op dat moment achter jouw medewerkers gaan staan en samen kijken naar welke visie je toe wilt werken.

Veranderingen in het bedrijf
Foto van Ian Schneider via Unsplash

Werk samen

Wanneer jij samen met jouw medewerkers werkt en niet alleen als leider rondloopt zul je een betere band met jouw medewerkers krijgen. Ze zullen je vertrouwen en zien als een gemotiveerd persoon dat het beste met het bedrijf voorheeft. Ook ben je makkelijker te benaderen wanneer jij meewerkt in het bedrijf. Door jouw medewerkers als gelijken te zien en te behandelen zul je een prettigere sfeer creëren waar iedereen van kan profiteren. Door samen te werken met de medewerkers ben jij je er bewust van waar zij mee bezig zijn. Zo krijg je inzicht in hun taken en weet je ongeveer hoeveel tijd en moeite ergens in gaat zitten. Dit is uiteindelijk allemaal positief voor de onderlinge sfeer en werkdruk.

Samenwerken, een inspirerend leider werkt samen
Foto van Krakenimages via Unsplash

Ben jij ervan overtuigd dat het inspirerende leiderschap goed bij jou past en lijkt het jou een goed idee om bepaalde onderdelen in te voeren in jouw manier van werken? Probeer dan een van de bovenstaande tips uit en ervaar het verschil!

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!