Italië inspiratie tijdens Little Italy

8 februari 2019

Afgelopen weekend stond Kathleen namens onze eigen websites op het Little Italy Event in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het was niet alleen ontzettend leuk om er onder andere namens Gardameer.nl, Toscana.nl en Sardinië.nl te staan (bekijk hier al onze labels), maar ook om de Italiaanse sfeer daar mee te mogen maken. En natuurlijk Italië inspiratie op te doen.

Little Italy

Italië in Amsterdam

Je waant je tijdens het Little Italy Event echt een weekend in Italië: overal waar je kijkt zie je Italiaanse wijnen, kazen, worst, koekjes, chocolade, limoncello, en ga zo maar even door. Naast eten en drinken uit Italië, waren er ook Italiaanse tassen, serviezen en boeken.

En natuurlijk niet te vergeten; vakantiebestemmingen. Er stonden veel agriturismo’s. Dat zijn oude of nog steeds werkzame boerderijen die ook een aantal kamers voor toeristen openstellen. Daarnaast waren er natuurlijk toerismebureaus, zoals van Sardinië en Sicilië. Zij boden allerlei interessante informatie en tours voor een leuke vakantie op één van deze eilanden.

Workshops en demonstraties

Elke dag werden er verschillende kookdemonstraties gegeven, zoals van de recepten in het Pioppi kookboek. Dit is een dieet gebaseerd op de inwoners van het dorpje Pioppi, die gemiddeld 90 jaar oud worden. Hun geheim is vers voedsel dat gezonde vetten bevat, waarbij te veel suikers, alcohol en koolhydraten moeten worden vermeden. Ook moet je natuurlijk genoeg bewegen en voldoende slapen. En het is belangrijk om stress zoveel mogelijk te verminderen. Dat doe je bijvoorbeeld door een paar keer per dag stil te staan bij je ademhaling.

Naast demonstraties konden de bezoekers van het evenement ook deelnemen aan workshops, waarbij ze zelf aan de slag gingen. Zo konden ze leren pasta maken tijdens een workshop van Cucina Originale. Cucina Originale biedt kookworkshops in de Italiaanse regio Emilia-Romagna.

pioppi

De perfecte bestemming

Naast de beste limoncello, de lekkerste koekjes of een heerlijk stuk kaas scoren, waren veel bezoekers ook op zoek naar de perfecte vakantiebestemming. Moeders vroegen mij om kindvriendelijke bestemmingen en stellen om romantische plekjes. Wat vooral opvallend was: Zuid-Italië is populair. Groot was de vraag naar bestemmingen als Sicilië, Umbrië en Puglia. Maar natuurlijk blijft Toscane ook nog steeds een geliefde regio. Zo is er voor iedereen wel een ideale plek om naartoe te gaan!

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!