Live video’s inzetten voor je bedrijf? Deze tips helpen je

11 september 2020

Wat hebben YouTube, Snapchat, Facebook en Instagram met elkaar gemeen? Live video’s! Makkelijke vraag zou je denken, het zijn allemaal social media kanalen waarmee je razendsnel de doelgroep kan bereiken. Echter is het maken van een live video in de meeste gevallen uitdagender dan een normale post. Het kan namelijk best een uitdaging zijn om het inzetten van live video’s tot een succes te maken. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips die je op weg helpen.

Promoten, promoten, promoten

Als je live gaat wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk kijkers de video aanklikken. Plaats daarom een aantal dagen van te voren een bericht op de social media kanalen, waarin je de live video aankondigt. Begin hier ongeveer een week van tevoren mee en plaats om de dag een reminder. Op deze manier kunnen kijkers rekening houden met de video en is de kans groter dat de video bekeken zal gaan worden.

This is the moment

Goed dat je om 13:00 tijd vrij hebt gemaakt om die live video te geven, maar als je doelgroep dan niet online te vinden is heeft het weinig zin. Zorg er daarom voor dat je weet wanneer je doelgroep actief is en speel daarop in. Richt je je bijvoorbeeld op werkende vrouwen, dan is het niet verstandig om onder werktijden live te gaan. Op sommige kanalen is het mogelijk om de live video op te slaan, zoals op Instagram, maar dat geldt niet voor ieder platform.

Foto van StockSnap via Pixabay

Voorbereiding is het halve werk

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen is het bijna tijd om live te gaan. Bijna, want waar je live video uiteindelijk om draait is het onderwerp dat je gaat behandelen. Het soort video verschilt per bedrijf. Zo kan een video veelgestelde vragen behandelen, een nieuw product of bijvoorbeeld een interessant event waar kijkers een kijkje achter de schermen krijgen. Wat het doel van de video ook is, zorg er in ieder geval voor dat je weet wat je gaat behandelen in de video. Als dit niet het geval is zullen kijkers eerder afhaken.

Creëer interactie

Live video’s genereren een hoger bereik dan normale video’s. Nu vraag je je misschien af hoe dat kan, maar de oorzaak ligt verscholen in het feit dat er simpelweg meer interactie gecreëerd wordt bij een live video. Kijkers krijgen de kans om brandende vragen te stellen waarop zij direct antwoord kunnen krijgen. Zorg er daarom voor dat je tijd vrijmaakt om de vragen van kijkers te behandelen.

Foto van Free-Photos via Pixabay

Analyseren en bijsturen

De live video is opgenomen, tijd om verder te gaan waar je mee bezig was. Maar niet voordat je gekeken hebt naar de statistieken van de video! Dit geeft namelijk nuttige feedback voor volgende video’s die je kunt gaan opnemen. Merk je dat er op een gegeven moment veel kijkers zijn afgehaakt? Analyseer wanneer dit was en wat de reden hiervan is. Ook kun je kijkers achteraf vragen wat ze van de video vonden en of ze nog bepaalde zaken graag willen zien. Op deze manier verzamel je nuttige feedback die je bij volgende video’s kunt gebruiken.

Heb jij ervaring met live video’s?

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!