Creëer loyaliteit met deze tips!

Ga je een blog starten of heb je moeite om op weg te komen? Gebruik deze 4 tips!

Loyale lezers door deze 4 tips!

19 mei 2017

 

Blogs zijn inmiddels erg populair, van huismoeders tot reisbloggers en zakelijke blogs. Er zijn er genoeg te vinden, maar het onderscheid is goed te maken in de grote blogs en de kleine blogs. Want hoe zorg je ervoor dat je blog gelezen wordt en vooral, dat mensen jouw blog blijven lezen. In dit blog geven we 6 tips die je na het schrijven kunt gebruiken om loyale lezers te krijgen!

Natuurlijk moet een blog interessant zijn, maar hoe zorg je ervoor dat lezers die klik krijgen met jouw blogs en terug blijven komen?

Behoefte

Is er behoefte aan jouw onderwerp? Schrijf je bijvoorbeeld over een recept voor pannenkoeken of ga je aan de slag met een blog over roze pannenkoeken voor het kinderfeestje van je dochter of nichtje? Je blog moet een oplossing zijn voor een probleem of een toegevoegde waarde hebben voor iemand. Daarvoor moet je de statistieken van jouw doelgroep goed kennen. Wat zijn de hobby’s en sluit ik daarbij aan?

Herkenbaar

Een blog is een hit als mensen zich erin kunnen herkennen. Blogs als ’10 dingen die je als 90’s kind hebt meegemaakt’ zijn populair. Mensen herkennen zich erin en klikken direct door, ze hebben het immers zelf meegemaakt en kunnen via het blog even terug in de tijd.

Doelgroep gericht

Kijk nog eens naar de profielen van jouw lezers, wie zijn ze, wat doen ze? Maar vooral: waar zijn ze naar op zoek. De meeste organisaties of individu’en starten een blog om hun eigen verhaal te vertellen. Om een blog echt succesvol te maken, moet je je meer richten op de doelgroep.

En.. Actie!

Structureer je blog in een actieplan of eindig je blog met een paar punten waar een lezer direct mee aan de slag kan. Als je een blog hebt gelezen, weet je soms niet meer wat de eerste punten waren. Door aan het eind een opsomming te geven, wordt het aantrekkelijker voor een lezer om ermee aan te slag gaan!

Dus:

Stel jezelf voor het publiceren van je blog altijd de volgende vragen om loyale lezers te krijgen:

  • Heeft mijn doelgroep behoefte aan deze informatie?
  • Is de content herkenbaar?
  • Heb ik mezelf ingeleefd in de doelgroep?
  • Heeft mijn blog duidelijke actiepunten?

Succes met het schrijven van jullie blog!

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!