Onthuld: digitale marketing hacks

12 februari 2021

De wereld van digitale marketing is groot, héél groot! Met al die concurrentie kan het buitengewoon uitdagend zijn om nieuwe en creatieve manieren te vinden om de aandacht van je doelgroep te trekken. Toch klaar om deze uitdaging aan te gaan? Met deze slimme digitale marketing hacks ben jij zo een stap voor op je concurrentie! Laat die leads maar binnenstromen…

Kies voor video posts

Is het je opgevallen dat het voornamelijk videoposts zijn die aan je voorbijkomen terwijl je door Facebook scrollt? Videomarketing is een voortdurende trend die niet zal verdwijnen. In feite bekijken 4x zoveel bezoekers liever een video over een product dan erover te lezen. Want zeg nou zelf, je kijk toch veel liever naar een enthousiaste video dan dat je een tekst leest? Kies bijvoorbeeld voor het genereren van leads door bezoekers hun informatie in te laten voeren, voordat ze een productvideo kunnen bekijken.

Foto van Jakob Owens via Unsplash

Vertel je verhaal in stories

Waar alles om draait bij social media marketing? Storytelling natuurlijk! Het beste verhaal vertel je via een Instagram story. Nu lijkt dit misschien veel werk en gedoe, maar niets is minder waar! Animoto maakt van elke story een feestje. Deze app maakt het mogelijk om in een handomdraai video’s en foto’s te bewerken, een opvallende call-to-action toe te voegen en personages in de spotlights te zetten om jouw story nog mooier te maken. Laat je creativiteit de vrije loop gaan!

Foto van Robyn Budlender via Unsplash

Vergeet de pop-up niet

Heb je eindelijk al die moeite gedaan om je volgers op die specifieke landingspagina te krijgen, converteren ze niet. Om ervoor te zorgen dat je bezoekers niet vertrekken en jij met lege handen komt te staan, creeër je een pop -up pagina. En met het gebruik van OptinMonster word dat appeltje eitje! Deze toolkit biedt je nog veel meer mogelijkheden. Benieuwd wat OptinMonster voor jou kan betekenen? Check de website en maak een account aan!

Foto van Samantha Borges via Unsplash

Alles draait om data

We kennen allemaal Google Analytics wel. Deze tool helpt je om inzicht in je data te krijgen. We willen toch allemaal een datagedreven bedrijf zijn… Maar wist je ook dat er veel andere online tools zijn die eenvoudiger zijn? Instapage heeft bijvoorbeeld advertentietoewijzing en ingebouwde heatmaps, zodat je meer significante inzichten krijgt over het gedrag van je volgers. Verbeter je strategie en gaan met die banaan!

Foto van Franki Chamaki via Unsplash

Stop nooit met testen

Gefeliciteerd! Je hebt je website, advertenties, pop-ups en bestemmingspagina’s allemaal opgezet. Nu is je werk even klaar toch? Daar heb je het mis… Je inspanningen zullen namelijk altijd werk in uitvoering zijn. Dus wat moet je doen? Testen! Met A/B testen kun je meerdere versies van een pagina vergelijken om te bepalen welke beter converteert. Handig toch? Via MailChimp en Sendinblue is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om je e-mails op deze manier te testen. Heb jij deze hacks al ontdekt?

Vond jij deze hacks ook zo handig? Vertel ons welke je gaat gebruiken via esmee@blogs4travel.nl!

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!