Social media trends voor 2020

13 december 2019

Het is december en dat betekent dat we terugblikken op 2019. Op het gebied van social was het een jaar waarin het gebruik van Instagram stories sterk toenam en waarin influencers nog steeds een belangrijke rol vervulden. Maar naast een terugblik is december vooral een maand waarin we vooruit kijken. We verdiepen ons graag in contenttrends voor 2020, zo ook op het gebied van social media. De belangrijkste trends die wij tegenkwamen zetten we voor je op een rijtje.

Social media trends voor 2020
Foto: Hans Vivek via Unsplash

Shopable content

Winkelen via Instagram. Doe jij het al? Wij op kantoor maken ons er al schuldig aan en wat ons betreft is deze trend een echte uitkomst. Shoppen via Instagram is naar onze mening dan ook een van de meest opkomende social media trends voor 2020. Het is een vrij nieuwe functie, die mensen steeds meer lijken te ontdekken. Speel als bedrijf dus zeker in op deze upcoming trend door de naam en prijs van je product toe te voegen.

Video wordt nog belangrijker

We zijn enorm visueel ingesteld met zijn allen en willen snel de informatie vinden waar we naar op zoek zijn. Mede daarom is video belangrijk en wordt dit naar verwachting in 2020 alleen maar belangrijker. Uit onderzoek van Emerce blijkt dat 56% van de gebruikers video’s bekijken via social media kanalen als Facebook en Instagram.

Social media trends voor 2020 - video
Foto: ShareGrid via Unsplash

Posts in de feed maken plaats voor stories

In een artikel van Frankwatching lazen wij al dat zij verwachten dat Instagram stories steeds belangrijker worden en ze verwachten dat bedrijven in 2020 steeds minder in de feed gaan plaatsen en meer in de stories. En wij sluiten ons helemaal bij deze verwachting aan. Wij merken nu al dat stories een stuk beter presteren op onze kanalen. We bereiken een groot publiek via onze stories en ook de interactie is in dit geval een stuk groter.

Social media trends voor 2020 - Instagram stories
Foto: Callie Morgan via Unsplash

Influencermarketing blijft booming

Dat dit een van de social media trends voor 2020 is die wij meenemen in dit lijstje is waarschijnlijk geen verrassing meer, want wij geloven in de kracht van influencers. Gelukkig lazen wij de afgelopen maanden op verschillende platformen dat jullie er ook zo over denken. Emerce liet zelfs weten dat het aantal mensen dat een product aanschaft dat zij hebben gezien bij een influencer in 2020 groeit.

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!