Teambuilding: tips om een hecht team te creëren

7 mei 2021

We weten allemaal dat teambuilding een belangrijk onderwerp is op de werkvloer. Als je wilt dat de communicatie en samenwerking tussen werknemers optimaal is dan zul je hier tijd en moeite in moeten steken. Meestal komt de druk van het plannen van een teamdag in de handen van de manager te liggen. Weet jij niet waar je moet beginnen? In dit blog willen wij jou een aantal tips meegeven om het organiseren van teambuildingsactiviteiten effectiever te maken. Zo weet je zeker dat je er uiteindelijk een hecht team aan overhoudt.

Zorgvuldig plannen

Wanneer je te horen krijgt dat jij degene bent die de teambuilding moet organiseren kan de stress soms hoog oplopen. Welke activiteiten zijn geschikt en hoe moet je het regelen? Belangrijk is om te beginnen met het kiezen van een activiteit waarbij samenwerken vereist is. Denk bijvoorbeeld aan een escape room of een hindernisbaan. Als de medewerkers de activiteit succesvol willen behalen, zullen ze samen moeten werken. Als je eenmaal een geschikte activiteit gevonden hebt, kun je overgaan naar het verdelen van de teams. Natuurlijk zet je geen medewerkers bij elkaar in een team die al heel goed zijn in samenwerken. Juist de teams waar nog potentie in zit zijn belangrijk. Deel de medewerkers op vanuit verschillende afdelingen zodat ze elkaar nog niet heel goed kennen. Aan het eind van een dag vol samenwerkingsactiviteiten weet je zeker dat de manier van communiceren en samenwerken verbeterd is!

Teams vormen, een manier van teambuilding
Foto van KrakenImagen via Unsplash

Betrek het team bij de plannen

Zoals al eerder benoemd is, wordt vaak de manager aangewezen om een teambuildingsdag te organiseren. Toch betekent dat niet dat hij of zij met niemand zou moeten overleggen. Juist door alle medewerkers te betrekken in het plannen van de activiteiten kun je heel veel enthousiaste reacties verwachten. Mensen vinden het leuk om gevraagd te worden om mee te denken over dit soort uitjes. Daarnaast bedenken anderen vaak activiteiten waar jij in eerste instantie niet aan gedacht hebt. Juist door anderen te betrekken in het plannen van een teamdag kun jij het goede voorbeeld van samenwerking laten zien.

Overleggen met elkaar om een teamdag te organiseren
Foto van Mika Baumeister via Unsplash

Verborgen kwaliteiten

Naast een gezellige dag weg met het hele team wil je ook dat je jouw medewerkers beter leert kennen. Daarom is het belangrijk om tijdens de teamdag ook onderdelen toe te voegen waarbij iemand over een ander of juist over zichzelf praat. Hiermee kunnen er nieuwe inzichten ontstaan bij de medewerkers en realiseren zij zich dat ze misschien wel verborgen kwaliteiten hebben. Zodra naar boven komt welke kwaliteiten mensen hebben kun je deze inzetten op de werkvloer. De relatie tussen medewerkers onderling wordt beter, maar ook de kwaliteit van werken neemt toe.

Diepe gesprekken voeren, een manier van teambuilding
Foto van Tegan Mierle via Unsplash

Echt ontspannen

Bij het organiseren van teambuildingsactiviteiten kan het soms gebeuren dat je de hele dag vol zit met activiteiten. Het lijkt ook de bedoeling dat iedereen continu gestimuleerd wordt om samen te werken. Maar juist de momenten waarop je even niets gepland hebt, leiden tot positieve ontwikkelingen op de werkvloer. Wanneer je elkaar benaderd als vrienden dan ontstaan er echte relaties. Plan juist daarom een tijd in waarin iedereen echt even mag ontspannen. Dat er even een moment vrij gemaakt is om met elkaar in gesprek te gaan en niet te denken aan de verschillende functies die de ander heeft. Deze relaties komen tijdens de werkdagen weer goed van pas omdat de medewerkers elkaar sneller zullen benaderen. Tip! Pak er een lekker drankje bij zodat de informele sfeer wat toeneemt.

Borrelen met de medewerkers
Foto van Kelsey Chance via Unsplash

Ga jij binnenkort een teambuildingsactiviteit organiseren? Als je deze tips meeneemt moet het een onvergetelijke dag worden!

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!