Thuiswerken? Zo hou je je team gebonden!

2 oktober 2020

Nu thuiswerken weer de norm wordt, is het weer de uitdaging om je team op afstand verbonden te houden met elkaar. Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers thuis de moed erin houden en verbonden blijven met het bedrijf’ én elkaar? Deze 3 tips en tricks helpen je verder.

1. Virtuele koffiemomentjes

Hoewel dit eigenlijk voor zich spreekt, is het nu extra belangrijk om te weten wat er bij jouw medewerkers speelt. Normaal zie je elkaar vaak op kantoor en is er altijd ruimte voor een koffiepraatje. Omdat je nu alleen koffie voor jezelf zet thuis, mis je dat contactmomentje met je collega’s. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je meetings inplant met je collega’s om zo een vinger aan de pols te houden dat het thuiswerken goed verloopt.

Bureau koffie werk
Foto van Cathryn Lavery via Unsplash

2. Laat waardering blijken

Hoewel een complimentje natuurlijk altijd prettig is, is je waardering naar elkaar laten blijken nu dubbel zo belangrijk. Je ziet elkaar niet op kantoor, dus een complimentje is minder makkelijk gemaakt en schiet er sneller bij in. Wil je toch je waardering laten blijken naar die ene hardwerkende collega, die ondanks het drukke huishouden altijd klaarstaat om je uit de brand te helpen? Laat het weten via een online meeting, stuur een mailtje of een bosje bloemen. Het klinkt allemaal zo simpel, maar deze kleine dingen zorgen voor meer verbondenheid en natuurlijk een positieve drive om het goede werk voort te zetten.

Foto van Bruce Mars via Unsplash

3. Sluit de week leuk af!

Hoewel die fysieke “vrijmibo” natuurlijk iedereens voorkeur heeft, zijn er talloze dingen die je kunt organiseren om toch de week gezellig af te sluiten. Verzin een leuke challenge die collega’s moeten filmen, die je aan het eind van de week samen gaat bekijken. Of doe een leuke pubquiz waarbij je elkaar op een hele andere manier leert kennen dan op de werkvloer alleen. Liever wat actiever? Organiseer een virtuele sportles. Organiseer bijvoorbeeld voor de camera of in de buitenlucht een sportactiviteit op afstand! Het is niet alleen hartstikke gezond, maar ook de manier om op een informele manier met je collega’s bezig te zijn en, ondanks alles er samen iets leuks van te maken!

Foto van Gerrie van der Walt via Unsplash

Deze periode is natuurlijk verre van ideaal. Wij hopen dat we je wat nieuwe inspiratie hebben gegeven om verbonden te blijven met je collega’s.

Dit waren onze 3 tips om te zorgen dat je in deze tijden verbonden blijft met je team. Welke tips breng jij mee naar je volgende meeting?

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!