5 tips voor meer traffic door content

22 december 2016

Een nieuw jaar, een nieuwe website en een officiële lancering van ons bedrijf: Blogs4Travel. Een helpende hand in content en community en alles wat er omheen zich afloopt. Dan mag het grootste onderdeel natuurlijk niet missen: de social media. Allemaal tools om jouw doelgroep naar je website te leiden. Content is de laatste jaren onwijs populair geworden en we zijn er nog lang niet klaar mee! Het is één van de beste manieren om meer traffic naar je website te leiden, hoe je dat doet? Daar geven wij jou 5 tips voor!

Focus

Goede content bestaat niet alleen uit een tekst. Het merendeel van de lezers leest de vaak niet eens uit. Je moet je lezers dus triggeren met andere dingen.

  • 100% ziet het beeld
  • 92% leest de titel
  • 72% leest de inleiding
  • 54% leest de 1e alinea
  • 33% leest de volgende alinea
  • 21% leest voorbij de helft
  • 5% leest het artikel uit

Interessante content start natuurlijk met een goede titel. Als je een post op social media plaatst zonder een goede titel of een afbeelding, dan klikt je potentiële lezer niet door om je artikel te lezen. Creëer een goede titel en zoek daar een passende afbeelding bij.

Delen

Post je je artikelen alleen op je Facebook pagina? Niet doen! Gebruik al je social media kanalen intens. Een artikel of een blog kun je op elk passend kanaal delen.

Social media

Analyseer wat de beste tijden zijn dat je bezoekers online zijn op elk kanaal en plan je content zorgvuldig in!

Lange content

Korte, snackable content is makkelijk leesbaar en snel door te scannen. Dit zijn meestal de blogs van 300 à 500 woorden. Maar lange blogs van 1.000 à 1.500 woorden moet je zeker niet vergeten. En daar wordt je op beloond! Google pakt deze blog beter op en plaatst je hoger in de zoekresultaten.

Visuals

Dat we gek zijn op visuals, dat weet iedereen. Videocontent of een presentatie, daar kijken we sneller doorheen dan een lap tekst. Maak slim gebruik van visuals en deel deze op je social media kanalen. Bezoekers klikken hiermee sneller door naar je website en blijven langer op je website. Een infographic is bijvoorbeeld één van meest deelbare visual. Een leerzame, kwalitatief goede visual wordt vaak opgepakt en gedeeld via social media.

Heb je oudere blogs op je website die je graag nieuw leven in wilt blazen? Tip: maak er een visual van. Blogs met 10 tips over een bestemming of 8 belangrijkste functies op Facebook kun je omturnen in een infographic of een presentatie.

Evergreen content

Last, but not least; creëer evergreen content. Dat is eigenlijk content zonder tijd. Content die je vorig jaar hebt geschreven, maar die nog steeds relevant is voor je lezers.

Een aantal voorbeelden van onze domeinen zijn:

Dit zijn voorbeelden van blogs die we niet eenmalig gebruiken, maar die we vaker op social media kunnen plaatsen. Zelfs een aantal maanden na de originele publicatiedatum.

Niet te vergeten…

De meeste bezoekers (zeker 50%) van al je verkeer, komen via zoekmachines binnen. Het is dus niet gek dat bedrijven nog dagelijks op de SEO hameren, waar je blogs of artikelen een groot onderdeel van is. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat zoekmachines, waarvan Google uiteraard de grootste, 300% meer bezoekers binnen brengen dan via je social media kanalen. Vergeet dus niet om tijdens het schrijven van je blog of artikel de SEO regels op te nemen!

 

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!