Tweedaagse workshop op het ROC Mondriaan

22 november 2019

Afgelopen vrijdag 15 november en maandag 18 november was het weer tijd voor de Contentbattle op het ROC Mondriaan in Den Haag. Voor het vierde jaar op rij verzorgden wij een workshop voor de toerisme- en leisure studenten. Een workshop waar wij elk jaar weer naar uitkijken en die ook dit jaar weer geslaagd was.

Onderzoek doen naar persona’s

Net als voorgaande jaren stond dag 1 in het teken van persona’s. Na een presentatie over Glamping.nl en de doelgroep van dit domein, gingen de studenten zelf aan de slag. Persona’s worden in het toerisme veel gebruikt en helpen je om je doelgroep beter te begrijpen. De studenten deden onderzoek naar een persona en bedachten aan de hand hiervan een geschikte glampingvakantie voor hun persona. Deze presenteerden zij met behulp van een presentatie en een theaterstukje. De resultaten waren weer fantastisch.

Workshop ROC Mondriaan

Unieke content creëren

Op dag 2 stond het domein Kids-Campings in de spotlights en gingen de studenten aan de slag met het schrijven van een product specification page voor onze website. Ze mochten zelf een bestemming uitzoeken waarvoor ze wilden schrijven. Het schrijven van een unieke tekst bleek nog een hele uitdaging, maar het begeleiden van de studenten in deze opdracht was erg leuk om te doen. Aan het einde van de ochtend had bijna elke student een stuk geschreven!

Workshop ROC Mondriaan - content creëren

Werken in WordPress

Renske en Larissa verzorgden dit jaar de Contentbattle en wat hen betreft was ook dit jaar, het werken in WordPress het grootste succes. Studenten konden na het schrijven eindelijk aan de slag gaan om hun tekst toe te voegen aan de back office van Kids-Campings. Een hele grote uitdaging, maar het was erg leuk om te zien hoe gemotiveerd de studenten waren.

Kortom, de workshop op het ROC Mondriaan was weer een groot succes en wij kijken nu al uit naar de Contentbattle 2020. Kunnen we jou ook helpen met het verzorgen van een workshop of training? Neem dan contact met ons op!

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!