Zo optimaliseer je de online zichtbaarheid van je bestemming

17 mei 2019

Heb je zelf een bestemming? Dan heb je ongetwijfeld ook een website met een online boekingssysteem. Maar er gaan nu eenmaal heel wat stappen vooraf aan het moment dat mensen besluiten jouw bestemming te boeken. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat bezoekers terecht komen op jouw website? En hoe raken mensen bekend met jouw merknaam? Dit alles heeft te maken met online zichtbaarheid. Hoe je die online zichtbaarheid vergroot? Dat vertellen wij je in dit blog.

Zorg voor goede foto’s

Goede en aantrekkelijke foto’s zijn echt het allerbelangrijkst wanneer je eigenaar bent van een camping, hotel of andere soort accommodatie. Denk maar eens na hoeveel belang jij hecht aan foto’s bij het boeken van een bestemming. Samen met reviews zijn foto’s de belangrijkste factor die meewegen in een beslissing om een bestemming wel of niet te boeken. Dit alleen al is reden genoeg om goede foto’s te maken en op je website te plaatsen. Dat is alleen niet het enige, want foto’s vergroten ook je online zichtbaarheid. Hoe je dit doet? Plaats een alt tekst bij je foto waarin je je focus keywoord laat terugkomen.

Online zichtbaarheid vergroten - foto's maken

Vergeet niet te bloggen

Dat bloggen belangrijk is om je online zichtbaarheid te vergroten, is hoogstwaarschijnlijk geen nieuws voor je. Bloggen is geen trend meer, maar is uitgegroeid tot de meest populaire content die je kunt inzetten. Blogs met de juiste keywoorden zorgen ervoor dat bezoekers op jouw website belanden. Wanneer de blogs dan ook nog de informatie bevatten waar bezoekers naar op zoek zijn, heb je grote kans dat ze terugkeren naar je website en/of andere pagina’s op je website bezoeken. Zorg dat je regelmatig blogt. In principe houden wij minimaal één keer per week aan. Plaats het blog op een vaste dag en een vast tijdstip en zoek uit welke dag of welk tijdstip voor jouw website het beste werkt.

Sluit je aan bij affiliate netwerken

Waarschijnlijk heb je het zelf al ondervonden. Met het bereik dat je hebt op je eigen website is het lastig om alle plekken op je camping gedurende het jaar vol te krijgen of om alle dagen van de week gasten te ontvangen in je Bed & Breakfast. Adverteren op andere websites is daarmee de ideale oplossing. Op ons domein Glamping.nl zijn er dan ook veel glampings die wij tegen een vast tarief per jaar vertonen. Maar heb je ook wel eens gehoord van affiliate netwerken? Heb je een bestemming, dan kun je je eenvoudig en snel aansluiten als adverteerder bij een affiliate netwerk zoals TradeTracker. Publishers (zoals Glamping.nl) kunnen zich vervolgens aanmelden en jouw bestemming promoten. Zo wordt je online zichtbaarheid enorm vergroot. Wanneer websitebezoekers jouw bestemming boeken, maar zijn doorgestuurd vanaf de website van de publisher sta je een klein deel commissie af aan het affiliate netwerk. Verder zijn er geen kosten verbonden aan het samenwerken met affiliate netwerken.

Je online zichtbaarheid vergroten door middel van social media

Denk eens aan reclames. Ze zijn soms irritant, maar hoe vaker je een bepaalde reclame voorbij ziet komen, hoe minder snel je deze vergeet. Zo werkt het precies met jouw bestemming en social media. Instagram stories zijn hier een handig voorbeeld van. Wanneer jij iets in je story plaatst, zien mensen toch even jouw logo voorbijkomen. Onbewust gaan mensen jouw logo herkennen wanneer ze deze weer zien. Wees dus actief op social media. Als bestemming is het aan te raden om sowieso gebruik te maken van Instagram en Facebook. Deel interessante content en deel berichten van anderen en je zult zien dat je community groeit.

Is het je niet helemaal duidelijk hoe je je kunt aansluiten bij affiliate netwerken of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via info@blogs4travel.nl

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!