Zo laat je jouw content in het oog springen!

6 november 2020

Als bedrijf wil je natuurlijk dat jouw posts in het oog springen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw content echt opvalt? In dit blog vind je drie tips die ervoor zorgen dat jij meer engagement op social media creëert. Wil je weten welke tips dit zijn? Je leest het hier!

Maak gebruik van memes

Je neemt jezelf als bedrijf natuurlijk erg serieus. Op social media kan je juist speelsheid uitstralen. Je wilt bijvoorbeeld een boodschap overbrengen, maar alleen tekst posten, dat is niet pakkend. Maak gebruik van memes! Wanneer je de tekst combineert met een foto zorgt dit voor een versterking van jouw boodschap. Ook zijn memes vaak grappig en bevatten zelfspot. Op deze manier creëer je een beeld van het bedrijf dat blijft hangen. En dat is natuurlijk wat je wilt.

Neem gifjes op!

Gifjes bestaan al een behoorlijke tijd, maar wist je dat je deze ook goed voor je bedrijf kan gebruiken? Neem bijvoorbeeld met jouw team verschillende gifjes op! Hierin laat je dingen zien die jouw bedrijf uniek maken of doe je een grappige pose. Denk bijvoorbeeld aan een sportschool waarvan het personeel een duimpje omhoog doet. Wanneer er dan wordt gezocht op ‘duimpje omhoog’, vindt men jouw personeel. Mensen linken onbewust deze gifjes aan jouw bedrijf. Ideaal, en heel tof om te maken!

person using smartphone camera on people during day
Foto van Joey Huang via Unsplash

Maak een TikTok of een Insta Reel

Waar we eerst bekend waren met het platform ‘Vine’ heeft Tiktok inmiddels hetzelfde concept uitgevoerd, en het slaat aan! Het idee is dat je korte filmpjes maakt waarin je een dansje doet of een challenge. Een erg effectief middel als je jouw bedrijf in de spotlight wilt zetten. Zo heb je zowel op TikTok als op Insta Reel de mogelijkheid om te adverteren. Ook kun je als bedrijf een hashtag in het leven roepen of een dansje met werknemers doen. Omdat op dit moment thuiswerken de norm is, creëert dit tegelijkertijd ook teamspirit. Neem bijvoorbeeld deze TikTok van TeamAnimation. Ook dit heeft een positief effect op het beeld wat jij van jouw bedrijf wilt scheppen.

person holding black iphone 5
Foto van Solen Feyissa via Unsplash

Genoeg opties dus om jouw bedrijf in het oog te laten springen. Welke tips ga jij gebruiken op social media?

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!