Met deze 6 tips wordt thuiswerken een eitje

18 maart 2020

Gedwongen thuiswerken vanwege het coronavirus? De een gaat meteen enthousiast aan de slag, voor de ander is het even flink omschakelen. Veel mensen houden werk en privé het liefst gescheiden en door de komst van het coronavirus is dat steeds lastiger aan het worden. Voor iedereen die graag thuis productief aan de slag wil, hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Zorg voor een goede basis

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Dat begint al bij een stabiele internetverbinding. Sluit je laptop of computer aan op je router met een internetkabel. Zo weet je zeker dat je gebruik maakt van het snelste en meest stabiele internet mogelijk. Nu vrijwel iedereen vanuit huis moet werken worden wifisignalen minder sterk door verstoring van andere kanalen in je buurt.

Deel je dag in als op kantoor

Het zal even wennen zijn om vanuit huis je werk te doen, maar het helpt om je dag in te delen zoals je dat op kantoor ook zou doen. Kleed je netjes aan alsof je elk moment de deur uit moet voor een afspraak. Zet voor jezelf een goede bak koffie of thee en begin de dag met het maken van een planning en het doorlezen van je mail. Zorg voor voldoende pauze. Ga je normaal gesproken regelmatig even naar buiten voor een frisse neus? Houdt deze gewoonte dan nu ook vast.

KISS (Keep It Short and Simple)

Anno 2020 is het heel makkelijk om in contact te blijven met je collega’s op afstand. Met tools als Google Hangouts, Skype en Slack kun je ook vanuit huis blijven vergaderen met je team. Toch loert hier wel een gevaar. Probeer vergaderingen zo kort mogelijk te houden. Wees zuinig met elkaars tijd. Laat een voor een de ander aan het woord om verstoring in het geluid te voorkomen. Zo blijf je optimaal productief.

Blijf contact zoeken

Na een aantal uren of dagen zul je merken dat je het contact met collega’s best wel eens kan gaan missen. Zeker nu er weinig gelegenheden zijn waarop je de deur uit kan of mag kun je je geïsoleerd gaan voelen. Collega’s spelen ook een belangrijke rol in je gevoel van verbondenheid. Blijf dan ook contact zoeken met je collega’s. Daarvoor geldt dat een appje al persoonlijker is dan een mail. Houdt de humor erin door elkaar ook leuke dingen te sturen. Deel eens je nieuw ontdekte Netflix-serie, foto’s van tijdens je lunchwandeling in het zonnetje of een tof album dat je op repeat hebt staan met elkaar.

Zorg voor ontspanning

Nu sportscholen, horeca en vele andere openbare locaties gesloten zijn, is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Volgde je voorheen altijd yogalessen? Op YouTube vind je vele leuke online lessen die je vanuit je woonkamer kunt volgen. Of zorg voor wat mentale rust door het volgen van een meditatie met apps als Headspace of Calm. Liever actief ontspannen? Trek dan je sportschoenen aan voor een stevig rondje hardlopen.

Eet gezond en regelmatig

We kennen allemaal het gevoel wel. Je hangt wat over je bureau, weet even niet meer wat je kan doen en grijpt dan toch naar die zak chips die je al uren ligt aan te staren. Hoewel de verleiding groot is, is het belangrijk om gezond te blijven eten. Haal voldoende groenten en fruit in huis en blijf regelmatig eten zoals je ook op kantoor zou doen. Ontbijt elke dag rond dezelfde tijd en sla vooral je lunch ook niet over. Lukt het niet om zelf iets gezonds te bereiden? Op het moment van schrijven kun je je eten nog altijd bij je thuis laten bezorgen. Zo help je ook nog eens een lokale ondernemer in deze economische zware tijd.

Helaas is de realiteit dat de maatregelen die genomen zijn voor de bestrijding van het Coronavirus nog wel even geldig zullen blijven. We hopen je met deze blog wat handvaten te hebben gegeven om gezond, gelukkig en gefocust aan het werk te blijven.

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!