Avans Hogeschool

In het tweede semester van 2019 gaf Renske het vak eventmarketing binnen de minor online marketing op de Avans Hogeschool in Den Bosch. Tijdens dit vak ging zij met de studenten aan de slag om een kerstevenement op te zetten op het gebied van marketing. Aan het eind van het blok was het tijd voor het eindresultaat Jinglebuy.

Wat leerden de studenten tijdens het vak?

Het doel was om de kennis die studenten hebben opgedaan op het gebied van online marketing te delen tijdens het evenement. Dit mochten zij doen door bijvoorbeeld sprekers uit te nodigen, maar ook door zelf een lezing of workshop te verzorgen. Op deze manier test de Avans Hogeschool niet alleen de kennis van de studenten, maar ook hoe deze kennis in de praktijk toegepast kan worden. Ook leren de studenten binnen een thema werken en geschikte sprekers te vinden op het gebied van dit thema.

Bovendien werken de studenten in groepen samen en is er ook een team van studenten dat de projectleiding in handen heeft. Zo leren de studenten met een grote groep samen te werken en taken goed te verdelen binnen hun team. Zo was er bijvoorbeeld een team verantwoordelijk voor de productie van het evenement en weer een ander team verantwoordelijk voor de marketing en PR rondom het evenement. Alle teams werkten samen naar een gedeeld eindresultaat: het evenement Jinglebuy.

Avans Hogeschool goodiebag

Jinglebuy

De studenten combineerden het thema kerst met de customer journey waardoor het evenement Jinglebuy ontstond. Je volgde tijdens het evenement de verschillende fases van de customer journey. Je begon bij de ‘seefase’, waar je een filmpje te zien kreeg over het doen van kerstinkopen in de toekomst. Vervolgens volgde je de weg naar beneden naar de ‘thinkfase’, waar een spreker deelde hoe je mensen kunt triggeren een aankoop te gaan doen. In de ‘dofase’ werd uitgepakt met een VR-workshop, waarbij je zelf je kerstcadeau kon shoppen. De ‘carefase’ bestond uit een loterij en een gezellige afsluiting. Al met al een geslaagd evenement waarbij alle studenten een mooi resultaat hebben behaald.

Avans Hogeschool jinglebuy

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!