Rijn IJssel

Rijn Ijssel is een vakschool waar niet alleen goede theorie, maar ook praktijkervaring centraal staat. De leerlingen worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt in allerlei verschillende richtingen. Voor de Leisure afdeling van Arnhem en Wageningen mocht onze collega Kathleen 5 maanden lang lessen verzorgen en projecten begeleiden.

Projecten begeleiden

De samenwerking met Rijn IJssel begon in eerste instantie met het begeleiden van projecten van de eerste- en tweedejaars Leisure & Hospitality studenten. Daar schreef Kathleen eerder al dit blog over. Haar ervaring als animatrice in combinatie met de expertise van Blogs4Travel in het geven van gastcolleges en workshops brachten deze samenwerking tot stand. Op die manier kon de school de leerlingen lessen aanbieden van iemand met praktijkervaring. Het begon met het begeleiden van 2 projecten voor 5 weken. De eerstejaars organiseerden een knutselmiddag op een basisschool. De tweedejaars bereidden een musical voor, die vervolgens werd opgevoerd tijdens de jaarlijkse wintersportreis.

grease

Theorielessen verzorgen

Na de succesvolle afronding van de projecten, ging de samenwerking verder en verzorgde Kathleen ook theorielessen voor de eerste- en tweedejaars Leisure studenten. Zo leerden de eerstejaars alles over organisatieschema’s voor toernooien en sport- en spelmiddagen, het maken van een animatieprogramma en de inhoud van de belangrijkste activiteiten op een vakantiepark. De tweedejaars gingen dan weer dieper in op de theorie. Zij moesten een volledig draaiboek maken van een activiteit voor 30 personen. Zo werd elke leerling expert in een bepaalde activiteit, waarover ze moesten presenteren voor de klas.

Benieuwd naar welke gastcolleges en workshops wij nog meer kunnen verzorgen? Neem dan zeker contact met ons op!

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!