Clubhouse: de nieuwe manier van netwerken!

5 maart 2021

Grote kans dat je de afgelopen weken wel eens gehoord hebt van de nieuwste trend op het gebied van social media. Iedereen heeft het er ineens over. Van beroemdheden tot aan kleinschalige bedrijven. Wij hebben het natuurlijk over de app Clubhouse! Wil je weten wat je nu eigenlijk precies met deze app kan? Lees dan zeker verder.

Live gesprekken voeren met Clubhouse

Het draait allemaal om audio in de Clubhouse app. Je kan live gesprekken voeren en luisteren in digitale ‘clubs’. De app bestaat dus uit meerdere ruimtes, genaamd ‘clubs’ waarin gepraat wordt over verschillende onderwerpen. Na aanmelding kan je aansluiten bij een ‘club’ en meepraten over het onderwerp dat centraal staat in deze ruimte. Bijzonder aan deze app is dat er echt alleen gebruik gemaakt wordt van audio. Je ziet elkaar dus niet! Je kan het eigenlijk zien als een soort live podcast.

Foto van Matt Botsford via Unsplash

Exclusief evenement

Clubhouse kan vergeleken worden met een exclusief evenement. Je moet namelijk uitgenodigd worden door een bestaand lid om te kunnen deelnemen. Heb je een uitnodiging weten te bemachtigen? Dan kan je direct gebruik maken van de app en deelnemen aan relevante gespreksonderwerpen.

Foto van William Krause via Unsplash

Maak juist nu gebruik van de app

Sociale evenementen zijn de manier om nieuwe contacten te leggen. Door de huidige lockdown zijn er helaas veel beperkingen op het gebied van netwerken. Mede door deze maatregelen is deze nieuwe app zo enorm populair op dit moment. Clubhouse is namelijk het nieuwe netwerken! Sluit aan bij een ‘club’, deel je kennis en leer nieuwe mensen kennen. Het is niet alleen op zakelijk gebied handig. De app zorgt er ook voor dat een stukje eenzaamheid wordt tegengegaan. Doordat je de interesse over een bepaald onderwerp deelt, leg je makkelijker contact met andere mensen.

Foto van Gerd Altmann via Pixabay

Clubhouse als marketingtool

Heb je een eigen bedrijf of ben je werkzaam op een marketingafdeling? Grijp dan de kans om jezelf, producten of diensten te promoten op Clubhouse. De app geeft je de mogelijkheid om je ervaringen te delen, nieuwe klantcontacten te leggen, naamsbekendheid te creƫren of feedback te krijgen. Doordat je elkaar niet ziet en alleen maar hoort kan je in gesprek gaan over een product of idee zonder vooroordelen. Een eerlijkere productfeedback dan dit ga je niet krijgen! Naar verwachting kan je over een tijd ook adverteren op dit snelgroeiende platform. De tijd zal leren of Clubhouse de nieuwe marketingtool van 2021 wordt!

De nieuwste app Clubhouse
Foto van Dmitry Mashkin via Unsplash

Heb je Clubhouse al gedownload of wacht je het nog even af?

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!