Social media strategie

Wil je jouw doelgroep bereiken via social media? Dan is het van belang om vooraf een strategie op te stellen. Wij helpen je hier graag bij!

Onze ervaring

Voor verschillende van onze eigen labels hebben wij inmiddels een succesvolle social media strategie weten te ontwikkelen. Hierdoor weten wij wat werkt en wat niet en kunnen wij met trots zeggen dat wij duizenden likes hebben op Facebook.

Waarom een social media strategie

Social media lijkt simpel maar het is niet iets dat je er zo maar even bij doet. De dagen en tijdstippen waarop je iets post zijn van groot belang. Natuurlijk is ook de inhoud van je posts niet geheel onbelangrijk. Dit alles is op zijn plaats ook weer afhankelijk van jouw doelgroep. Een stuk moeilijker dan je denkt dus.

Wat levert het op?

Likes zijn belangrijk. Wanneer veel mensen jouw pagina hebben geliked straat dit autoriteit uit. Maar het opbouwen van een community? Dat is nog veel belangrijker. Je wilt dat mensen reageren op posts en zich verbonden voelen met jouw bedrijf. Want dat levert veel meer op. Zo creëer je als het ware ambassadeurs van jouw bedrijf.

Waar helpen wij je bij

Bij het opzetten van een goede social media strategie komt veel kijken. Waar je aan moet denken is voor jouw bedrijf misschien weer heel anders dan voor een ander bedrijf. Toch zijn er een aantal zaken waar we jou te allen tijde bij kunnen helpen.

  • De kanalen

Van welke social media kanalen zou je gebruik moeten maken? Dit heeft alles te maken met jouw doelgroep.

  • De content

Hoevaak moet je iets posten en op welke tijdstippen? Wij beantwoorden deze vragen voor je. Daarnaast kunnen wij je ook helpen met het creëren van de posts. Zo zorgen wij ervoor dat mensen jouw post niet ongelezen laten en deze de aandacht trekt.

  • Interactie creëren

Je wilt dat mensen reageren op jouw posts en op elkaar. Zo raken mensen bekend met jouw merknaam en voelen ze zich verbonden met jouw bedrijf.

  • Het budget bepalen

Wat moet je uitgeven aan social media? Of moet je hier überhaupt iets aan uitgeven? Door dit vooraf te bepalen zul je merken dat dit je bereik zal beïnvloeden.

 

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!