Een kijkje in de werkweek van Luuk

22 oktober 2021

Luuk loopt sinds begin september stage bij ons gezellige bedrijf Blogs4Travel en zal tot en met januari aangehaakt blijven. Hij zit momenteel in zijn tweede jaar van de studie Marketing, communicatie en journalistiek. In dit blog vertelt hij jullie wat zijn bezigheden zijn op een dag en wat hij tot nu toe allemaal heeft geleerd. Lees mee en krijg een kijkje in de werkweek van Luuk.

Never a dull moment op kantoor

Op kantoor heerst altijd een heel gezellige sfeer. Tussen het harde werken door wordt er veel thee gedronken en gekletst over van alles en nog wat. Tijdens mijn stageperiode krijg ik goede begeleiding en bieden mijn collega’s ook altijd heel spontaan hulp aan. Op woensdag hebben wij altijd een vergadering met de stagebegeleiders en stagiair Max. Daar bespreken wij wat we de komende zeven dagen gaan doen. Ook is er op woensdag een persoonlijk stagegesprek. Daar praten wij over de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Heel leerzaam!

Wat zijn mijn bezigheden?

Een van mijn belangrijkste taken is het schrijven van bestemmingspagina’s. Een bestemmingspagina is een tekst waarin informatie wordt gegeven over een specifieke camping of glamping. In deze tekst beschrijven we hoe de accommodatie eruit ziet, maar ook wat er allemaal te beleven valt op de glamping en wat er te doen is in de omgeving. Voor het maken van een bestemmingspagina werken wij in het content management systeem WordPress. Iedere dag leer ik wel wat bij over dit systeem!

Ook schrijf ik blogs voor onze verschillende labels. Deze maand ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het blog op www.cotedazur.nl. Na een korte brainstormsessie schiet me altijd wel een leuk onderwerp te binnen. Bijvoorbeeld de beste wandelroutes of de mooiste stadjes van de Côte d’Azur. Als ik ben uitgeschreven ga ik verder met het checken van de beschikbaarheden van de campings met bestemmingspagina’s. Dit doen we altijd voor de vakantieperiodes, zodat bezoekers altijd in één oogopslag kunnen zien op welke camping ze nog terecht kunnen.

Als laatste taak houd ik een prospectlijst bij. Daarvoor kijk ik naar potentiële glampings die wij kunnen opvoeren voor de klanten. Een hele belangrijke taak dus! Het is zeker een leuke stage en ik weet zeker dat ik de komende maanden nog veel ga leren!

Na het lezen van “Een kijkje in de werkweek van Luuk” ook benieuwd geworden naar de werkweek van Max? Klik dan hier.

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!