Een nieuw concept binnen de reisbranche: Tourism Impact Lab

20 september 2019

Woensdag 18 september waren wij aanwezig bij de aftrap van een nieuw concept binnen de reisbranche: het Tourism Impact Lab. Een samenwerking tussen de Breda University of Applied Sciences en het Travel Impact Lab om studenten te koppelen aan reisorganisaties en reis-startups tijdens hun minor. Ze werken gedurende 16-weken aan een case, waarbij innovatie en het maken van impact centraal staat. Al nieuwsgierig naar dit concept? Lees dan zeker even mee.

Tourism Impact Lab

De minor is een initiatief van Michel Groenenstijn om studenten beter voor te bereiden op de praktijk. Hij merkt nu dat studenten na hun opleiding vaak nog erg zoekende zijn wat ze leuk vinden en waar ze zich verder in zouden willen verdiepen. Deze minor helpt hen al tijdens hun studie na te denken over welke impact zij willen maken en welke cases zij interessant vinden.

De meest efficiënte reis naar innovatie

Tijdens het 16-weekse traject krijgen de studenten alle tools van het Travel Impact Lab aangereikt om van hun innovatie een succes te maken. Onder begeleiding van Eelke Pollé gaan ze aan de slag met onderstaand stappenplan, ook wel de meest efficiënte reis naar innovatie volgens Eelke Pollé.

  1. Team Creation
  2. Opportunity Finding
  3. Solution Sprint
  4. Solution Validation
  5. Growth Hacking
  6. Investment Ready

Waar 90% van de corporate innovaties faalt, omdat er niet in de goede volgorde gehandeld wordt, daagt dit stappenplan je uit om op een andere manier aan de slag te gaan met innovatie. In plaats van je idee al uit te werken en dan pas te kijken of hier een markt voor is, ga je eerst op zoek naar de verschillende mogelijkheden voor innovatie. En pas als je onderzocht hebt of je idee past bij de wensen in de markt, ga je je idee verder uitwerken. Een slimme strategie die de studenten moet helpen een innovatie binnen de reisbranche te ontwikkelen. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de resultaten van dit concept!

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!