Een zomer vol met goede content

2 juli 2021

De zomervakantie is dichterbij dan ooit en dat betekent dat veel medewerkers er even tussenuit gaan. Lekker bijkomen in het zonnige Italië of uitwaaien aan de Zeeuwse kust. Dat klinkt toch heerlijk? Natuurlijk gaat het werk gewoon door en kan je bedrijf niet stil blijven staan. Ook tijdens de zomermaanden is het belangrijk om goede content te plaatsen. Veel bedrijven houden een “summerbreak” en dat is zonde. Doordat veel bedrijven niet actief zijn op social media, is dit je kans om jezelf te onderscheiden. Ben je klaar voor een zomer vol met waardevolle content? Lees dan zeker even verder.

Organiseer een brainstormsessie

Vele handen maken licht werk! Organiseer daarom voor de zomervakantie een brainstormsessie. Reserveer een ruimte, pak er een groot papiervel bij en verzin de leukste ideeën. Laat iedereen binnen de organisatie meedenken over de content tijdens de zomerperiode. Bedenk samen de onderwerpen en vergeet ook zeker niet om de rollen te verdelen. Welke posts deden het vorig jaar goed en welke minder? Wie is er verantwoordelijk voor welke content? Zorg ervoor dat iedereen overal van op de hoogte is. Op deze manier weten alle medewerkers waar ze aan toe zijn en ontstaan er geen misverstanden. Wedden dat je binnen no-time ontzettend veel leuke ideeën op papier hebt staan?

Brainstormsessie over de zomer
Foto van Leon via Unsplash

Gebruik een contentkalender

Heb je geen tijd om te brainstormen of ben je even inspiratieloos? Maak dan gebruik van een contentkalender. Met deze tool ben je er zeker van dat je geen belangrijk moment mist! Zet alle belangrijke data in de contentkalender. Het onderwerp, de vorm van het bericht, de inhoud, de kanalen en de deadline. Maak deze kalender openbaar binnen je bedrijf. Iedereen kan op deze manier input geven en zien wat er nog gedaan moet worden. Werk je nog niet met een contentkalender? Probeer dan eens Trello. Door middel van deze gratis tool mis je nooit meer een deadline.

Contentkalender voor de zomer
Foto van Estée Janssens via Unsplash

Plannen, plannen en nog eens plannen

Ben je lekker aan het genieten op het strand? Dan wil je natuurlijk niet nog een bericht online moeten zetten. Plan daarom je posts vooraf in! Veel social mediakanalen hebben hier een functie voor en er zijn talloze tools die je hierbij helpen. Zo kun je vooraf alle posts voor de zomer inplannen. Hoe fijn is dat! Controleer zo af en toe wel of ze goed ingepland staan. Heerlijk gevoel toch, zo’n zomer zonder stress?

Plannen
Foto van Glenn Carstens-Peters via Unsplash

Hergebruik content

Nieuwe en unieke content is niet meer weg te denken. Toch is dit soms moeilijker dan gedacht. In de zomer mag je soms best iets hergebruiken. Heb je een leuk artikel waar je graag nog eens op terug wilt komen? Pas deze dan aan en hergebruik het! Ook een terugblik doet het soms goed op social media. Maak het jezelf niet te lastig tijdens de zomermaanden. Met een paar kleine aanpassingen kan een oude post weer voor veel interactie zorgen!

Hergebruik content
Foto van Austin Distel via Unsplash

De jeugd heeft de toekomst

Jongeren zijn dag en nacht bezig met Instagram, TikTok en Facebook. Waarom zet je deze doelgroep dan niet in om content te creëren? In de zomervakantie heeft deze doelgroep tijd over om speciaal voor jou de leukste berichten en Instagramstories te maken. Vraag rond welke parttime krachten dit willen oppakken of misschien hebben ze nog wel een broertje die ontzettend creatief is op het gebied van social media.

Vloggen voor content
Foto van Anastase Maragos via Unsplash

Wees interactief!

Je (potentiële) klanten willen graag interactie zien. Ze reageren op een social media post en willen hier natuurlijk ook een reactie op terugkrijgen. Het kan niet zo zijn, dat ze pas na de zomer antwoord krijgen. Spreek voor de zomervakantie af wie hier verantwoordelijk voor is. Maak een planning en verdeel dit onder het personeel. Blijf betrokken bij de doelgroep!

Wees interactief
Foto van Christian Wiediger via Unsplash

Hoe zorg jij ervoor dat je actief blijft tijdens de zomervakantie?

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!