Feiten en cijfers over vakantie in 2020

24 januari 2020

Als contentmarketingbureau in het toerisme blijven wij natuurlijk graag op de hoogte van trends, feiten en cijfers op het gebied van travel. Zeker nu het nieuwe jaar net van start is gegaan én veel Nederlanders hun vakantie boeken, is het interessant om te weten wat populaire vakantielanden zijn en hoe we graag vakantie vieren. D-reizen deed onderzoek en geeft antwoord op deze vragen (en meer). Lees mee en ontdek de belangrijkste feiten en cijfers over vakantie in 2020.

Feiten en cijfers over vakantie in 2020
Foto van D-reizen

De populairste vakantielanden

Spanje, en dan vooral de Canarische Eilanden zijn ook in 2020 in trek. Op de voet gevolgd door Turkije, dit land eindigt namelijk op nummer drie in het toplijstje. Het land dat de sterkste stijging laat zien? Dat is Egypte! Dit vakantieland stond vorig jaar op nummer zes, maar behaalt nu de vierde plaats.

We gaan voor een all-inclusive vakantie

We zagen dit ook al in 2019 en daar komt in 2020 geen verandering in: all-inclusive vakanties zijn het meest populair qua type verzorging. Sterker nog, 34% van de Nederlanders die al een vakantie hebben geboekt voor 2020 hebben gekozen voor een all-inclusive vakantie. Dat verklaart overigens meteen waarom Turkije en Egypte zo populair zijn. In deze landen vind je veel resorts en hotels waar je all-inclusive kunt verblijven.

Het aantal vroegboekers

Begin dit jaar had al 15% van de Nederlanders vroeg hun vakantie geboekt. Onder vroegboeken verstaat D-reizen dat je minimaal vier maanden van tevoren je vakantie boekt. De verwachting is dat dit percentage gedurende deze maand alleen maar is gestegen en zal blijven stijgen.

Schiphol of toch niet?

Wanneer we het hebben over feiten en cijfers over vakantie in 2020, mogen cijfers over onze luchthavens natuurlijk niet ontbreken! In 2020 blijft het aantal vakantiegangers dat vertrekt vanaf Schiphol ongeveer gelijk. Slechts 2% besluit dit jaar om vanaf een andere luchthaven te vliegen.

En vind jij deze feiten en cijfers over vakantie in 2020 verrassend en wil je meer weten? Hier vind je het gehele onderzoek van D-reizen.

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!