Meer omzet door middel van affiliate marketing op een blog, zo doe je het!

4 januari 2019

De aandacht voor affiliate marketing is groeiende en wordt gezien als een perfecte manier om de omzet op bijvoorbeeld een blogplatform te verhogen. Larissa deed namens Glamping.nl onderzoek en schreef haar afstudeerscriptie “Meer omzet door middel van affiliate marketing” in het kader van haar opleiding aan de Breda University of Applied Sciences.

Het onderzoek

Onze website Glamping.nl is uitgegroeid tot een waar affiliate platform. Waarop wij sinds begin 2018 glampingbestemmingen promoten via affiliate netwerken zoals TradeTracker. Wij schrijven product specification pages over zo’n bestemming, waarbij er een affiliate link wordt opgenomen die de websitebezoeker doorstuurt naar de website van de aanbieder. Maar de wereld van affiliate marketing is interessant en de opties zijn eindeloos. Larissa deed onderzoek naar de manieren waarop je affiliate marketing (nog meer) kunt inzetten op een blog en naar hoe je hier succesvol in kunt zijn. Benieuwd naar de belangrijkste uitkomsten? Hieronder worden deze beschreven als tips!

Meer omzet door middel van affiliate marketing blog

1. Maak gebruik van tekstlinks

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van tekstlinks de meest populaire manier is om affiliate marketing in te zetten op een blog. De meeste bloggers maken gebruik van tekstlinks, dit is veel populairder dan het gebruik van banners en/of widgets. Deze laatste twee manieren kunnen snel te reclameachtig overkomen.

2. Sluit je aan bij affiliate programma’s

Naast affiliate netwerken zijn er ook bedrijven die hun eigen affiliate partnerprogramma hebben. Verdiep je hier dus zeker in en kijk naar je concurrenten. Je kunt je in veel gevallen aansluiten bij grote bedrijven. De vergoeding ligt vaak ook wat hoger dan bij affiliate netwerken.

3. TradeTracker is populair

TradeTracker blijkt een populair affiliate netwerk onder reisbloggers. Ook wij zijn hierbij aangesloten. Het aanbod aan reizen en reisgerelateerde producten is groot. Genoeg om te promoten via je website dus.

4. Persoonlijkheid is key

Tevens een belangrijk punt om rekening mee te houden wanneer je succesvol wilt zijn met affiliate marketing? Persoonlijkheid. Iets wat heel logisch klinkt, maar toch vaak wordt vergeten. Want al is je doel om commissie te ontvangen, is het altijd belangrijk om dichtbij jezelf te blijven. Schrijf en promoot nooit iets waar jezelf niet achter staat en geef een persoonlijke touch aan je content.

Meer weten over wat affiliate marketing is en hoe je hier precies omzet mee kunt genereren? Dat lees je in dit blog

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!