Succesvol netwerken via LinkedIn!

11 juni 2021

Netwerken draait om het opbouwen van langdurige relaties. Deze relaties kunnen in de toekomst iets voor je betekenen wanneer het nodig is. Zeker in de tijd waarin we ons nu bevinden is een goed netwerk van belang. Ze kunnen je helpen als het even minder gaat of andersom. De grote vraag is: “hoe bouw je zo’n netwerk nu eigenlijk op?” Via LinkedIn natuurlijk! Dit is hét platform om online connecties te maken. Ben je klaar om te netwerken als een pro? Lees dan zeker even mee.

Stuur die uitnodiging

Op Facebook en Instagram sturen mensen vriendschapsverzoeken zonder erbij na te denken. Doe dit ook op LinkedIn, maak die connectie! Kom je een oude schoolvriend tegen of een leraar die je altijd al heeft geïnspireerd? Voeg ze toe aan je netwerk. Hoe meer connecties je maakt, hoe meer je in je nieuwsoverzicht te zien krijgt. Geloof me vroeg of laat komt dit goed van pas en heb je je netwerk nodig.

Uitnodiging sturen
Foto van Kate Macate via Unsplash

Personalisatie is key

De tijd dat je hetzelfde bericht naar al je contacten kon sturen is voorbij. Stuur daarom een persoonlijk berichtje naar je connecties. Kijk naar hun interesses, werkervaring en persoonlijke situatie. Pas je bericht hierop aan, hiermee onderscheid je je van alle sales gerelateerde berichten op LinkedIn. Houd het kort, krachtig en persoonlijk. Wedden dat je binnen no-time een berichtje terug krijgt?

Persoonlijk berichtje
Foto van inlytics | LinkedIn Analytics Tool via Unsplash

Creëer interactie

Iedere ochtend als je LinkedIn opent zie je een nieuwsoverzicht. Hierin staan alle nieuwe berichten van je connecties, merken of mensen die je volgt. Lees deze berichten aandachtig een leer jezelf aan om te reageren. Zie je een bericht wat je interesse wekt of een onderwerp waarin je gespecialiseerd bent? Deel je kennis en kom zo in contact met bedrijven of mensen. De kans is groot dat je op deze manier opvalt en mensen een persoonlijk gesprek met je aangaan. Wie weet vind je op deze manier wel een nieuwe medewerker of een gastspreker voor je evenement.

Netwerken via LinkedIn
Foto van Gerd Altmann via Pixabay

Schrijf een bijdrage

Je wilt natuurlijk ook zelf in het nieuwsoverzicht van anderen verschijnen. Dit doe je door een bijdrage te leveren. Schrijf een artikel over een relevant onderwerp, laat zien waar je momenteel mee bezig bent of deel je werk. Zodra je een bijdrage deelt, krijgen al je connecties een melding. Hoe meer connecties je dus hebt, hoe meer mensen dit te zien krijgen. Vergeet ook zeker geen hashtags te gebruiken. Op deze manier zien nog meer mensen je bericht. Kijk naar de reacties en speel hierop in. Stuur een berichtje naar mensen die je bijdrage interessant vinden en bouw een langdurige relatie op!

Schrijf een bijdrage op LinkedIn
Foto van ConvertKit via Unsplash

Zoek en gij zult vinden

De zoekfunctie op LinkedIn is er niet voor niets. Je kunt hier niet alleen connecties vinden, maar ook vacatures! Ben je op zoek naar een nieuwe passende functie of misschien wel naar een nieuwe medewerker? Gebruik dan de zoekfunctie. Upload je CV en geef aan wat je zoekt in een nieuwe baan. Het platform geeft dan aanbevelingen voor functies die bij je passen. Vergeet het zoeken op vacaturewebsites. Solliciteren via LinkedIn is het nieuwe normaal!

Zoeken op LinkedIn
Foto van Agence Olloweb via Unsplash

Heb jij al een netwerk opgebouwd of begin je vandaag nog met het maken van connecties via LinkedIn?

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!