Tips om van het vakantieseizoen een succes te maken

23 juli 2021

De zomervakantie is in volle gang, en dat betekent dat iedereen massaal vakantie viert. Het ideale moment om even te onthaasten en alle werkstress thuis te laten! Helaas voor camping- en vakantiepark eigenaren ziet het vakantieseizoen er door corona ook dit jaar anders uit. Maar bij de pakken neer zitten is niet nodig! Iedere uitdaging biedt namelijk kansen en ook in dit geval zijn er mogelijkheden om het vakantieseizoen succesvol te maken. Vraag je je ook af hoe? Lees dan snel verder, want in dit artikel geef ik je een aantal handige tips om van het vakantieseizoen een succes te maken.

1. Creëer een buitensfeer

De gasten die vertoeven op jouw camping of vakantiepark hunkeren naar het ultieme vakantiegevoel. En zeg nu zelf, hoe kun je dat nu beter bieden dan met een perfecte buitensfeer? Dit gaat hand in hand met een unieke ervaring en versterkt de beleving van de gast. In de zomer willen gasten genieten van het buitenleven, dus haal alles uit de kast om een knusse ambiance te bieden. Wat dacht je van vuurkorven, jazucci’s en barbecues? Alles wat ook maar iets van zomer en gezelligheid uitstraalt kan helpen bij het creëren van de ultieme buitensfeer. Je kunt het zo gek niet bedenken!

burning firewood
Foto van Marko Horvat

2. Maak een recreatieprogramma voor ’s avonds

De zomer is het moment waarop jong en oud kunnen genieten van zwoele avonden. Daar moet je als camping- of vakantiepark eigenaar natuurlijk op inspelen! Bied live entertainment aan middels theater en muziekavonden of organiseer thema-avonden waarop gasten getrakteerd worden op de lekkerste maaltijden. Vergeet bovendien niet om ook voor de kleine gasten zomeractiviteiten te organiseren, zoals een oer-Hollandse spelletjesavond of karaokesessie.

3. Investeer in glamping

Tijdens de coronacrisis is duidelijk geworden hoe populair vakantie in eigen land is. Natuurlijk willen gasten niet de luxe van thuis hoeven missen, dus glampingaccommodaties bleken dé uitkomst. Dichtbij de natuur, een en al luxe en ook nog eens het nostalgische kampeergevoel. Glamping heeft het allemaal! Bovendien is er ruime keuze uit een breed scala aan accommodaties: van hippe tipitenten tot aan stoere safaritenten. Daarom is het een slim idee om te investeren in enkele glampingaccommodaties en gasten een onvergetelijke ervaring te bieden.

Foto van Tim Peterson via Unsplash

4. Bied jong en oud een onvergetelijke tijd

Je wilt je gasten natuurlijk een heerlijke tijd bieden op je camping of vakantiepark, en daar hoort vermaak bij. Zeker als je veel gezinnen verwelkomt is het belangrijk om zowel kids als ouders te plezieren. Trommel een aantal enthousiaste entertainers bijeen en zorg ervoor dat de jonge vakantiegangers de tijd van hun leven hebben. Plan een leuke sport- en spelactiviteit in of ga samen de natuur in om knutselmaterialen te verzamelen. Er is van alles mogelijk!

5. Ga op zoek naar lokale partners

Gasten zullen zich het grootste gedeelte van de tijd vermaken op de camping of het vakantiepark, maar de kans is groot dat ze ook benieuwd zijn naar wat de omgeving te bieden heeft. Daarom kan het een goed idee zijn om op zoek te gaan naar lokale partners, waarmee je een samenwerking kunt aangaan om gasten de ultieme belevenis te bieden. Denk hierbij aan fietstochten in de omgeving of een tour door een nabij gelegen stad.

two people shaking hands
Foto van Cytonn Photography via Unsplash

Dit waren onze tips om van het vakantieseizoen een succes te maken. Hopelijk ga jij ook een mooi seizoen tegemoet!

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!