Waarom is SEO belangrijk voor je website?

19 april 2019

SEO, oftewel Search Engine Optimization betekent eigenlijk gewoon zoekmachine optimalisatie. Het idee van SEO is dat jij je teksten zodanig optimaliseert, dat jouw website goed vindbaar is in zoekmachines. Dat is dan meteen ook een van de grote voordelen van het gebruik van SEO. Benieuwd waarom SEO belangrijk is voor je website? Lees met ons mee.

Goed vindbaar via zoekmachines

De zoekmachine die het meest gebruikt wordt is Google. Als mensen iets op willen zoeken, dan denken zij het eerste aan Google. Via deze zoekmachine komen de meeste bezoekers bij websites. Als jij ervoor zorgt dat je goed vindbaar bent via Google, dan komen jouw klanten sneller bij jou terecht. Via Google Analytics en Google Search Console kun je te weten komen welke trefwoorden mensen gebruiken om bij jouw site terecht te komen. Het is belangrijk dat ze de trefwoorden gebruiken die voor de hand liggend zijn voor jouw website. Als mensen een trefwoord gebruiken die niet relevant is voor jouw site, maar ze via deze weg wel bij jouw website terecht komen, dan is de kans groot dat ze direct weer afhaken. Deze bezoekers zijn minder waardevol dan bezoekers die daadwerkelijk interesse tonen in je aanbod. Kijk dus goed welke keywords relevant zijn en pas de content op de website hierop aan.

SEO zorgt voor promotie

Als je je SEO-strategie op orde hebt, dan komt de doelgroep binnen op je site. Ook op de momenten dat je niet bezig bent met je site komen deze bezoekers binnen. Bij andere types van promotie zoals social media, werkt dit anders. Op het moment dat iemand iets over je website plaatst op social media klikken geïnteresseerden door naar jouw site. De functie van social media is echter om telkens te refreshen. Na een paar uur ziet je doelgroep de post niet meer en heb je geen bezoekers meer via social media. Bij een goede SEO blijft het aantal bezoekers wel continu doorlopen naar je website.

De doelgroep bereiken

Bij SEO is het ook belangrijk dat bezoekers via een relevant zoekwoord op je website komen. Zodra je website op de eerste pagina verschijnt bij een relevant zoekwoord, klikt de doelgroep veel sneller door naar je site. Veel mensen vertrouwen op Google. Als zij iets opzoeken en jouw site komt omhoog, klikken zij er gelijk op. Op het moment dat de bezoeker terecht komt op je site en vindt wat hij zoekt, heb je je doel bereikt.

Naamsbekendheid creëren

Sommige mensen gebruiken Google om onderzoek te doen naar een dienst of product. Zij zijn geïnteresseerd en willen hier meer over te weten komen. Zodra zij via Google bij jou terechtkomen, kunnen ze meer te weten komen over jouw aanbod. Mogelijk schaffen zij op dit moment nog niks aan, maar hebben ze wel op jouw website geklikt. Deze bezoekers houden je naam en aanbod in hun achterhoofd, wat zorgt voor naamsbekendheid.

Kun je nog wat extra hulp gebruiken met het inzetten van SEO? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via info@blogs4travel.nl. 

Meld je vandaag nog aan bij Blogs4Travel!